Nieuwe werkplek – nieuwe nood aan flexibiliteit

Nieuwe eisen van werknemers – om nog maar te zwijgen van een wereldwijde pandemie – hebben de definitie zelf van de werkplek en de werkdag veranderd. Een deel van deze verandering wordt aangestuurd door de klanten – naarmate het tempo van de business toeneemt, voldoen de traditionele werkdag van 9-tot-5 en het traditionele fysieke kantoor niet altijd meer aan hun behoeften. Een deel ervan is ook het gevolg van de veranderende verwachtingen van werknemers: uit een recent onderzoek van Statista blijkt dat de meeste werknemers in 17 landen flexibel werken nu als “het nieuwe normaal” beschouwen.

Wat de bepalende factoren ook zijn, bedrijven die flexibel werken omarmen, zullen in de toekomst gedijen en de concurrentie voorblijven, naarmate de situatie op de werkplek zich verder blijft ontwikkelen. De juiste technologie kan een belangrijke rol spelen bij het mogelijk maken van flexibel werken en kan een positieve impact hebben op elke organisatie – hier nemen we drie van de meest opvallende voordelen onder de loep:

Mobiliteit is een must

Een van de eerste pijlers van werkplekflexibiliteit is het creëren van een “altijd en overal”-kantoor, en dat betekent het inzetten van technische oplossingen die thuis of onderweg dezelfde functionaliteit bieden als aan een bureau. Slimme spraak-naar-tekstoplossingen met hoge beveiligingsfuncties, die gebruikt worden met speciale opnametoestellen of met smartphone applicaties, zijn een voorbeeld van hoe teamleden productief kunnen blijven – en gegevens kunnen beschermen – ongeacht waar of wanneer ze werken. De mogelijkheid om spraakbestanden (ongeacht hoe ze zijn opgenomen) te integreren in een gemeenschappelijk systeem maakt taken als het maken van documenten, het uploaden van bestanden voor opslag en het verzenden van notities voor transcriptie naadloos en gemakkelijk. Nu steeds meer werk mobiel wordt uitgevoerd, zorgen deze innovaties op het gebied van spraak voor continuïteit en efficiëntie in de workflow van een bedrijf.

Elk platform, elk device

Nauw verbonden met mobiliteit is de behoefte aan flexibiliteit in platforms en apparaten. De drukke professional van vandaag gebruikt voor het werk een combinatie van pc’s, tablets, smartphones of andere devices, die allemaal verschillende besturingssystemen kunnen hebben, dus de applicaties die ze gebruiken moeten net zo aanpasbaar zijn. Philips SpeechLive is een spraak-naar-tekst-oplossing die onafhankelijk is van platform, besturingssysteem of apparaat, zodat teamleden naadloos toegang hebben tot dezelfde functies en mogelijkheden, of ze nu hun laptop of telefoon gebruiken. De webgebaseerde oplossing in de cloud stelt organisaties in staat om teams snel in te schakelen en helpt omslachtige software-installatieprocessen en onderhoudsonderbrekingen te elimineren die het dagelijkse werk kunnen belemmeren.

Kostenbesparingen realiseren

Last but not least mag de verlaging van de operationele kosten bij het gebruik van flexibele webgebaseerde oplossingen zoals SpeechLive niet onvermeld blijven. De tijd en middelen die IT-afdelingen nodig hebben voor het installeren, onderhouden en upgraden van on-premise spraaktoepassingen, vertalen zich in budgetten die beter besteed kunnen worden aan initiatieven met een hogere waarde. Omdat SpeechLive ook webgebaseerde transcriptie biedt, kan ondersteunend en administratief personeel de snelheid, nauwkeurigheid en productiviteit aanhouden, zelfs wanneer zij op afstand werken. Door de last van handmatige administratieve taken te verlichten door dergelijke processen te automatiseren en te versnellen, kunnen teams hun workflow stroomlijnen, ongeacht tijd of locatie, waardoor er meer tijd vrijkomt voor projecten die meer impact hebben op groei en het genereren van inkomsten.


Inspelen op nieuwe behoeften aan flexibiliteit op de werkplek hoeft niet ingewikkeld of moeilijk te zijn – er zijn eenvoudige manieren om technologie die flexibel werken mogelijk maakt organisch te integreren in bestaande systemen en workflows. Philips SpeechLive is een voorbeeld van een tool die organisaties van alle soorten en maten in staat stelt dynamischer en flexibeler te worden met de juiste technologische oplossing, waardoor de samenwerking, efficiëntie en tevredenheid van zowel medewerkers als klanten wordt verbeterd.

Meer informatie vindt u hier of laat gewoon een reactie achter.

English Version: New Flexibility Needs for a New Workplace

Leave a Reply