Weg met het toetsenbord, hier met de spraaktechnologie

Particulieren en bedrijven verruilen het toetsenbord voor spraaktechnologie

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen de kracht van zijn stem moet gebruiken om meer gedaan te krijgen in minder tijd en elke minuut echt te laten tellen.

De trend om toetsenborden te vervangen door spraak is al jaren aan een opmars bezig. De groeiende populariteit van spraakgestuurde assistenten zoals Siri, Alexa en Google toont aan dat consumenten zich bewust worden van de efficiëntie van het gebruik van hun stem om informatie vast te leggen en te delen. 72 % van de mensen die deze spraakassistenten gebruiken, zegt dat ze deel zijn gaan uitmaken van hun dagelijkse routine. Het zijn niet alleen particuliere klanten die de technologie omarmen. Advocaten, artsen, verzekeringsagenten en professionals in alle sectoren besparen meerdere uren per week door spraaktechnologie te integreren in hun workflows en documentcreatieprocessen.

Een groot deel van dit groeiende gebruik kan worden toegeschreven aan de verbeterde snelheid en nauwkeurigheid van de spraakherkenningstechnologie. Uit een experiment aan de Stanford University is zelfs gebleken dat het invoeren van tekst in een mobiel toestel met de stem drie keer sneller gaat dan typen. Bovendien evolueert de technologie voortdurend door het gebruik van kunstmatige intelligentie.  

Gebruik de kracht van uw stem – vanachter uw bureau of onderweg

Werken met uw stem – van korte notities tot uitgebreide documenten – biedt een aantal mogelijkheden om efficiënt samen te werken en nauwkeurige documentatie op te stellen. Deze efficiëntie en nauwkeurigheid is in vele bedrijfstakken uiterst belangrijk aangezien nauwkeurige en correcte documentatie hand in hand gaat met snelle service en dus tevreden klanten. 

Professionele opnameapparaten zoals de Philips SpeechOne headset en de Philips SpeechMike Premium Air microfoon vervangen het toetsenbord en bieden alle mogelijkheden om productief te blijven. De AirBridge draadloze adapter biedt een draadloze en mobiele manier om zich snel en vrij door het kantoor te bewegen, terwijl de verbinding met het dicteerproces behouden blijft. 

Spraaktechnologie is een veelzijdig instrument dat klaar is voor gebruik waar en wanneer u het nodig hebt. Philips SpeechLive is een browsergebaseerde dicteer- en transcriptieoplossing waarmee uw stem snel en eenvoudig in tekst kan worden omgezet. Of u nu op kantoor, thuis of onderweg bent, of u werkt met een unieke IT-setup, de Philips SpeechLive-cloudoplossing helpt u uw flexibiliteit, efficiëntie en productiviteit te vergroten. Hoe u uw stem ook wilt opnemen, met uw smartphone of met een handheld recorder, met SpeechLive hebt u tal van mogelijkheden. 


Geen toetsenbord? Geen probleem! De hele dag typen om productief te zijn, behoort tot het verleden. 

English Version: Ditching Keyboards for Voice Technology

Leave a Reply